dimecres, 13 d’abril del 2011

Finalitzada i ampliada la base de dades interna del nucli antic

Ja s'ha finalitzat i ampliat la base de dades interna  que l'oficina de Viles amb projectes de l'Ajuntament d'Ulldecona porta a terme des del 27 de desembre. Es tracta d'un procés exhaustiu de diagnosi, el qual en un principi estava focalitzat dins la zona antiga entre muralles i la primera planificació d'eixample del finals del s.XIX. La base de dades finalment ha inclós més carrers i possiblement s'ampliarà.Les accions de Viles amb projectes són complementaries al Pla d'Intervenció Integral del Nucli Antic d'Ulldecona, que es desenvolupa entorn el sanejament i aprofitament del nucli antic.

La feina feta en la diagnosi demogràfica, social i urbana del la zona esmentada, ha permés a l'Ajuntament  conèixer i solucionar algunes de les insidències que s'han catalogat. Per exemple, s'han arreglat forats localitzats a l'esfalt d'alguns carrers i s'han col·locat algunes plaques noves amb noms dels carers (subtituint les antigues  senyalitzacions què es trobaven en mal estat). S'ha efectuat una aplicació web interna que facilitarà la ubicació en la zona estudiada en qualsevol gestió, ja que a més de la referència cadastral, compta amb diferents suports visuals: un mapa amb el punt on ens trobem i una fotografia. Per mitjà d'aquesta aplicació hem extret estadístiques que poden servir per futurs estudis o intervencions.

En la confecció de la base de dades, s'ha fet un estudi de les façanes que reflexa, entre d'altres coses,  el seu estat de conservació,  si s'hi ha ubicat mai un establiment i en el cas que sí, en quina situació es troba actualment (actiu o no). D'altra banda, podeu consultar el llistat de comerç històric del carrer major que s'ha elaborat clicant a la pàgina corresponent d'aquest bloc. A més a més, s'ha fet un recull de detalls històrics, amb les fotografies pertinents, les quals quedaran enregistrades a l'Ajuntament i part d'elles seran seleccionades per exposar-se dins aquest espai web de Viles amb projectes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada