dimecres, 2 de març del 2011

L'ESPECTACLE DESPERTARÀ "SENSACIONS"


La Passió d’Ulldecona innova amb efectes que alteraran els sentits

El pròxim diumenge 6 de març s’inaugura la temporada 2011 de la Passió d’Ulldecona en català escrita per Vidal i Alcover. Segons el seu director, Aleix Vallverdú, les apostes de la Passió aquest any seran els recursos tècnics per aconseguir “un espectacle total”. A més a més, el Patronat ha estat treballant els darrers mesos amb una exposició referent a l’evolució de l’obra al llarg dels anys que s’obrirà durant aquesta setmana. Els dies de representació de la versió en català de l’obra de Vidal i Alcover seran el 6, 13 i 20 de març; i la castellana de Junyent Quintana el 27 de març; 3, 10, 17 d’abril i 1 de maig.

En menys d’una setmana torna la Passió d’Ulldecona, tal i com indica el cartell publicitari. Un any més, l’encarregat de dirigir l’obra ha estat el jove vallenc Aleix Vallverdú, que el Patronat va tornar a contractar vist l’èxit de l’any anterior.

Entre les novetats que inclou la nova temporada, cal destacar, entre elles, la renovació total de personatges en la versió castellana. Cap dels actors repeteix el mateix paper que va fer l’any anterior. A més a més, també s’hi afegeix la recuperació de quadres que no s’havien fet en els últims anys, com la resurrecció de Llàtzer.

Per altra banda, Vallverdú ha treballat a nivell interpretatiu amb els diferents actors per intentar unificar en la mesura del possible les dues versions, de manera que els recursos emprats en cada una de les obres puga ser aplicada a l’altra. Malgrat tot, la gran aposta de la temporada 2011 seran els nous recursos tècnics per aconseguir el pas de la representació a l’espectacle, amb una major implicació en la realitat de l’obra per part de l’espectador que viurà sensacions que mai ha tingut al teatre. Segons el president del Patronat, Jeroni Castell: “Ens hem estat informant i hem investigat en nous mitjans per tal que d’alguna manera poguem fer sentir als visitants el que senten els actors en escena”.

Seguint la dinàmica de l’any anterior amb la sortida a Penyíscola, que va acollir prop de 500 espectadors, el Patronat ha decidit que el dia 23 d’abril, coincidint amb la Pasqua i el dia de Sant Jordi, repetirà l’espectacle a la ciutat turística del Baix Maestrat.

Paral·lelament a la peça teatral, l’entitat d’Ulldecona ha estat elaborant una exposició de l’obra sobre l’evolució al llarg dels anys. L’exhibició, que serà un dels pilars d’un futur centre d’interpretació, incidirà sobretot en els inicis de l’espectacle i les primeres dècades. Gran part de l’arxiu que s’ensenyarà ha estat cedida de la col·lecció privada d’un antic membre de l’entitat, Jaume Coll. L’exposició que tindrà lloc a la casa de cultura d’Ulldecona s’obrirà durant aquesta setmana.

Els dies de representació de la temporada 2011 seran el 6, 13 i 20 de març per a l’obra de Vidal i Alcover, la catalana; 23, 3, 10, 17 d’abril i 1 de maig per a la de Junyent i Quintana, la castellana.

Font: Patronat de la Passió
Redacció: Toni Manel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada