dimecres, 16 de febrer del 2011

UN LLIBRE DE RECEPTES AMB OLI D'OLIVERA MIL·LENÀRIA

52 Restaurants del Territori participen en el receptari

La Mancomunitat de la Taula del Sénia i l’Associació, després de la publicació del llibre sobre les Oliveres mil·lenàries del Territori del Sénia, estan treballant ja en l'edició d’una altra publicació, encara més singular i extraordinària: Un receptari amb la constant de l'Oli d'Oivera Mil·lenària en tots els plats. Els restaurant col·laboradors han dissenyat receptes amb un dels 7 olis d’oliveres mil·lenàries del Territori Sénia: Molí de la Creu, Acomont, Alboredes, Montebre, Cervol i les Coop. de Godall i de Càlig. A canvi es signaria un conveni de consum d’oli amb aquell molí. A més, al llibre, hi haurà una introducció documentada sobre les oliveres, l'oli mil·lenàri, el territori i també un extracte dels Estudis que estan elaborant la Fundació Alicia (de la que és President del Consell Assessor, Ferran Adrià) sobre la Gastronomia i els olis d’OM-TS associats als productes DO i gourmet de la zona i un altre que fa l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries) sobre la qualitat dels olis tradicionals d’aquí (farga, morruda, sevillenca, cuquello...). Un total de 52 Restaurants de 15 municipis participaran en l llibre. Concretament d'Ulldecona participaran en aquesta iniciativa: Les Moles, L'Antic Molí, El Caçador i L'Era. La publicació d’aquest llibre tan singular serà possible gràcies a un nou ajut del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que subvenciona un 70% del seu cost, i també ho fa als 2 Estudis de la Fundació Alicia i de l’IRTA abans esmentats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada